Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. június 18., szerda

Csokis mogyorókrém torta






Ez az íz a családom kedvenc íze. Nagyon gyakran sütöm szülinapokra és egyéb alkalmakra. Szeretném most veletek megosztani.

Recept:

Piskóta:
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész  Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.


Krém:

1 csomag csokis puding, 350 ml tej, 8-10 dkg porcukor, 250 g vaj vagy margarin, ízlés szerint nutella, törött mogyoró

A pudingot és 50 g porcukrot a tejjel megfőzöm. A vajat habosra keverem a másik fele porcukorral. Ha kihűlt a puding hozzákeverem a vajhoz.  A 2 piskótalapot félbe vágom és megkenem nutellával, megtöltöm a krémmel és megszórom mogyoróval. Körbekenem és tejszínhabbal, mogyoróval díszítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése